Új területek – új távlatok

A szeptember szentendrei találkozónkat követően új lendületet vett a Vasárnapi Iskola élete. Nem elégedtünk meg egyetlen kiállítással Dancsó Géza fotóiből, átvittük a képeket a Barcsay Jenő Általános Iskolába Ballagó Zsuzsa igazgatónőnek köszönhetően, ahol egy nagyszabású pedagógus-továbbképzés keretében került sor a megnyitóra, Kosztolányi Edit szervező jóvoltából, aki beillesztette rendezvényünket a programok sorába.

A képek megtették hatásukat: jelentkezésre biztattak szentendrei pedagógusokat, akik rövidesen elindulhatnak a felvidéki Pozbára.

A Felvidéken Krizsán Tündével jártunk, aki vállalta a térség koordinálását. A pozbai alapiskolában megható örömmel fogadták jelentkezésünket, s kérdésünkre, vajon hány gyermekre számíthatunk a foglalkozások során, az igazgatónő azt felelte, hogy az iskola 53 tanulójából 52 biztosan ott lesz. Ladányi Lajostól, a Magyar Koalíció Pártja elnökségi tagjától értesültünk arról, hogy szórványprogramjukban kiemelt helyet szánnak a Vasárnapi Iskolának. A szórványmentés sajnos mindig aktuális, de a felvidéki események miatt soesem volt ennyire időszerű rendszeres megjelenésünk ebben a térségben.

A Vasárnapi Iskola indulásakor egyértelműen az volt a vélemény, hogy legnagyobb szükség munkánkra Kárpátalján lenne. Végre elérkezett ennek is az ideje: Kerekesné Lévai Erika szervezésében és irányításával elindult egy csapat Tiszavasváriból Benére. Az ide irányuló munka szervezésében felajánlotta segítségét a szentendrei Kollárné Balla Anna – köszönet érte.

A Délvidék sem kerülte el figyelmünket: a debreceni Kaszás Marika még a burgenlandi Felsőpulyán rendezett szórványtanácskozáson felvette a kapcsolatot Nagy Margittal, a délvidéki Pedagógusszervezet elnökével, akinek meghívására bemutató foglalkozásra került sor a Marika óravázlata alapján Nezsényben a lelkes helyi gyermekek és szüleik számára. Másnap a könyék pedagógusainak tartottam előadást munkánkról.

Erdélyben is bővült tevékenységi körünk: Földvári Ilike, a karcagi Nagykun Református Általános Iskola igazgatója maga köré gyűjtött lelkes jelentkezőket, és korábbi területük mellé vállalták Biharpüspöki és Köröskisjenő látogatását.

Régi és új munkatársainknak kívánok további jó munkát, száraz utakat és csillogó tekintetű gyermekeket. Remélem, mindnyájatokkal találkozunk márciusban, ezúttal Debrecenben megrendezendő jótékonysági bálunkon.

Benkei Ildikó


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.