Érsekkétyi foglalkozások

A felvidéki Éreskkétyen is folytatódtak a vasárnapi iskolás foglalkozások. Bohák Valikát követően Hajdú Árpád igazgatja a református alapiskolát, aki elődjéhez hasonlóan örömmel várja önkénteseinket.

A Lázár Enikő vezetésével utazó kis csapat tagja a hűséges Dömény Krisztián citerájával, és két ifjú hölgy, mindketten határon túliak:  a révkomáromi Korpás Réka, a Bartók Béla Konzervatórium hallgatója és Milus Fruzsina, a Károli Gáspár Református Egyetem első éves tanítószakos hallgatója, aki abban a teremben tartott szombaton foglalkozást, ahol annak idején első osztályos tanulóként üldögélt.

A népzene alapú foglalkozást Enikő hordozható bibliai történetekre alapított színháza színesítette. A képen látható az ügyes kis szerkezet. Enikő tehát már a továbblépésre is gondolt, hogy munkánk és a határon túliak iránti elköteleződésünk akkor is folytatódjon, ha mi már kidőlünk a sorból…

Az Érsekkétyen készített hangfelvételekből – terveim szerint – szombaton lesz hallható összeállítás a Kossuth Rádió Határok nélkül műsorában, 18.30-tól. Ismétlés vasárnap reggel fél hatkor.

B.I.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.