Elindult az új tanév Irinyben

A nyári szünet utáni első foglalkozást 2017. szeptember 23-án tartottuk. Ez volt az első alkalom, hogy saját gyermekeinket is elvittük magunkkal. Az irinyi gyerekek közül kilencen jöttek el a foglalkozásra, köszönhető volt ez a rossz időnek és a lebetegedéseknek.


A nyári élmények elmesélése után Dóri lányom fuvolán mutatott be egy rövid darabot. Nagy élményt okozva, mivel nem ismerték a hangszert és nem is hallották még a hangját.
Kis hangszerismertető után rázendítettünk a Két szál pünkösdrózsa kezdetű népdalra természetesen fuvola kísérettel.
Ezután papírszínházas mese következett: A szépenszóló fütyöri. A mesét még a nagyobb lányok is érdeklődve hallgatták. A mese után Virág szókártyákkal egészítette ki a mesében elhangzott történetet.
Ezután tízórait osztottunk a gyerekeknek és kezdődhetett a kézműves foglalkozás. A kisebbek királyi családot ábrázoló rajzot egészítettek ki és színeztek, a nagyobbakkal Virág makramé karkötőt készített. Óriási sikere volt a kézműves foglalkozásnak, nagy élvezettel gyártották a karkötőket és kulcstartókat még a fiúk is. A beszélgetésből kiderült, hogy ez is hiánypótló foglalkozás, mert sajnos nincs rá lehetőségük.

Jäger Éva és Pusztainé Istenes Virág