Nagycetényi citerázás

2018. december 1-én szombaton Nagycétényben jártunk. Lázár Enikő citeratanítással kezdte a foglalkozást,mivel a faluban több gyerek is tanul citerázni. Pihenésképpen két citerázás között adventi és karácsonyi dalokat énekeltek. Ezt követte egy kis kézműveskedés, Enikő ugyanis hozott egy több oldalas karácsonyi mesét, amelyet ki kellett színezni, majd kivágni és összefűzni, így készült el belőle egy kis könyv. Végül mézeskalácsot díszítettünk.

Enikő munkájának minőségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a citerázás közben egyszer csak az egyik anyuka felpattant és hazaszaladt a fiáért, mert annyira tetszett neki a foglalkozás,hogy feltétlenül szerette volna, ha gyermeke is részt vehet rajta. A foglalkozás másnapján a vasárnapi szertartáson az egyik kislány elénekelte a szombaton tanult adventi dalt. A jelen lévők szerint gyönyörűen, magabiztosan adta elő!

Nagyon lelkes kis csapatnak tarthattunk foglalkozást és külön öröm volt számunkra, hogy az édesanyák végig jelen voltak és be is kapcsolódtak. Köszönjük mindnyájuknak, mindenképpen szeretnénk majd újra ellátogatni Nagycéténybe.

Benkei Ildikó