Újévi foglalkozások Belényesújlakon és Várasfenesen

Belényesújlakon a foglalkozás kezdetén bemutatkozott a gyerekeknek új kollégánk, Molnár Józsefné Erzsike, aki nyugdíjas óvónő, aki óvodásoknak és kisiskolásoknak való játékos feladatokkal és társasjátékkal is készült. A nagyokkal a magyar kultúra napjára emlékeztünk, ehhez kapcsolódó szöveget olvastunk. Játékos feladatokat oldottunk meg: ilyen volt a párosító, amelyben híres magyarokról kellett megállapítani, hogy ki miről híres. Az egyik szókereső játékban hungarikumokat kellett megtalálni, a másikban pedig új szavakat kellett alkotni Kölcsey Ferenc nevéből, illetve a Himnusz címből. Mindegyik feladatot élvezték, de különösen a párosító játékon vitatkoztak jókat.

Ezután néptánc alaplépéseket tanultak a gyerekek Molnárné Erzsike vezetésével, nagyon lelkesen táncoltak, alig akarták abbahagyni. A tízórai után kicsit kimentünk a szabadba, a templomkertbe, ahol mindig nagyon élvezik a bújócskát.

A kézműves foglalkozáson színes fonalakból és papírgurigából sapkát, a nagyokkal emellett még színes papírból mikulásvirágot is készítettünk.

Jó hangulatban búcsúztunk el egymástól, alig várjuk a következő foglalkozást.

Selmeczi Edit

A várasfenesi foglalkozáson csupa ügyes, csendes, szorgalmas gyermek vett részt Várasfenesről, Belényesből, Körösjánosfalváról és Belényessonkolyosról. A ráhangolódást, mint mindig most is közös énekléssel kezdtük. Majd a Magyar Kultúra Napjáról beszélgettünk, és a Himnusszal ismerkedtünk. Egy Kinizsi Pálról szóló mesével gyakoroltuk az olvasást és a szövegértést is. A Hajni néni által sütött finom lekváros és csokis palacsinta elfogyasztása előtt újra közösen énekeltünk és egy kicsit megmozgattuk magunkat. A foglalkozás végén pedig papírból hóembert készítettünk, ha már kint elolvadt a hó. A nagy lányok most is nagyon sokat segítettek mindenben a kisebbeknek. Nagyon szépen dolgozott minden gyerkőc, örülünk, hogy ilyen sokan voltatok. Várunk mindenkit februárban is.

Nagy Éva