Kovászói foglalkozás a tavasz jegyében

A 2018/19-es tanév utolsó foglalkozását tartottuk május 29-én. Úgy gondoljuk, a kovászói kolléganővel együtt, hogy nem volt hiábavaló a közös fáradozásunk. Mérhetően sokat bővült a gyerekek szókincse magyar nyelvből.

Ismét meglepetéssel vártak bennünket a tanulók. Anyák napi köszöntővel fogadták három fős csapatunkat, mely természetesen magyarul hangzott el.  Foglakozásainkat a tavasz jegyében tartottuk:

Kicsik (alsósok): Szitakötő készítése történt műanyag kanalak felhasználásával. Szép, színes szárnyú rovarok készültek. Munka közben megtörtént a szitakötő nevének, testrészeinek megtanulása. A jó hangulatot biztosították a tavasz dalocskák (Süss fel Nap, Nyuszi ül a fűben…) ismétlése.

Nagyok (felsősök): Katica bogaras hűtőmágnest készítettek a gyerekek. Nagy örömmel és élvezettel vágták, ragasztották, majd ki is tűzték a tanteremben fellelhető vastárgyakra, és gyönyörködtek a műveikben. Ezt követően szójátékok tették izgalmassá a foglalkozást. A versengésben nyilvánul meg leghatározottabban a nyelvtudásuk, ill. annak bővülése.

A szokásoknak megfelelően a foglalkozások végén, minden csoport minden tagja átvette a megérdemelt – általunk vitt – apró ajándékokat. Ezeket és a foglalkozásokat megköszönve váltunk el egymástól.

Természetesen a következő tanévben is folytatjuk közös munkánkat, és ismételten pályázunk a Vasárnapi Iskola Alapítványhoz, hogy júliusban egy napra elvihessük a tanulókat Munkácsra és Ungvárra.

Szabóné Zsoldos Valéria csoportvezető