Az országhatárra korlátozódó önkénteskedés

Közel egy éve az önkénteskedésünk Kovászón megkérdőjeleződött, illetve egyedi megoldásokról számolhatunk be. Az Ukrajnában zajló háború miatt nem járunk ki az iskolába. Interneten, telefonon tartjuk a kapcsolatot Cséke Ilonával, a kovászói kolléganővel. Itt is akadályok elé állít bennünket a sok, hosszú áramkimaradás és légiriadó. 

November 9-én találkoztunk Cséke Ilonával a tiszabecsi határnál, és mindazt a sok-sok nálunk felhalmozódott foglalkozási segédanyagot, valamint a Vasárnapi Iskolától kapott pénzen vett eszközöket átadtuk. A segítségnyújtás mellett a legnagyobb örömöt egymás látása és megölelése jelentett. Sajnos elfelejtettünk fényképet készíteni a „fülén” is csomagot cipelő kolléganőről, aki köszönömöt mondva boldogan indult haza.

Közeledett a karácsony, felvetődött bennünk, hogy ismét meg kellene lepni a kovászóiakat, a karácsonyfa alá ajándékokat becsempészni. Természetesen a Vasárnapi Iskola Alapítvány az ötletünket felkarolta, úgyhogy terveztünk, bevásároltunk, csomagoltunk, és már december 10-én indultunk a határra. Hosszú várakozás után a kolléganő megérkezett a férjével. A határon nem volt egyszerű átjönni, és kerülővel közelíthették meg, mert felújítják a tiszaújlaki hidat. Nagyon jó érzés volt újra látni egymást. Mindannyiónk szemében ott volt az aggódás, de a remény is, hogy hátha hamarosan megszűnik ez az áldatlan állapot.

Az iskolavezetés, Cséke Ilona kolléganő és a gyerekek hálás szívvel köszönik a Vasárnapi Iskolának az ajándékokat.  

Új év, új öröm! Január 23-án megszületett Ili (Cséke Ilona) második fiú unokája. Szeretettel gratulálunk!

Szabóné Zsoldos Valéria