Első foglalkozás Érendréden

Május 14-én jártunk első alkalommal Érendréden. 31 gyermek várt bennünket, 3-13 éves korig. Ketten a Kölcsey Ferenc Református gyakorló Iskola tanítói voltunk (Iván Aurélné Durda Viktória, és én Kursinszky Viola), valamint két lelkes hallgatóm (Berdéné Hákli Annamária és Nagy Edina).

Érdeklődő, tanulni vágyó csapat fogadott bennünket. Ismerkedés után a húsvét történetét elevenítették fel Viki kolléganőmmel, melynek során megnézték a történetet videóról, puzzle képeket raktak ki, és elmesélték a történetet.

A következő időegységben különváltak a kicsik és a nagyok. A hallgatók rejtvényfejtéssel szórakoztatták a nagyokat. Ez lett az egyik kedvenc tevékenységük, tetszett nekik, úgyhogy a későbbiekben is viszünk majd különféle rejtvényeket is nekik. Én a kisebbekkel a tavasz témakörhöz kapcsolódva Kányádi Sándor meséjét, A néma tulipánt olvastam fel nekik. A mese előtt különféle gyorsolvasási feladatokat vetítettem ki (a laptopot és a projektort iskolánk bocsátotta rendelkezésünkre), ami különösen tetszett nekik.

A harmadik foglalkozás szintén a tavasz témakörben kézműves foglalkozás volt. A másik hallgatónk vezette le. Nagy izgalommal készítették a gólyákat, amik aztán kelepeltek is a csőrökkel egy énekes játék játszása közben.

Kedves, szeretetteljes fogadtatásban volt részünk. Öröm volt ott lenni!

Kursinszky Viola