“Vásár” témanap Köröskisjenőn

Október végén a Vasárnapi Iskola Alapítvány szervezésében Köröskisjenő település református parókiáján tartottunk foglalkozást. Erre az alkalomra három településről (Fugyi, Jenő, Vásárhely) érkeztek gyerekek.

Az őszi évszak jellegzetes tevékenységeihez, eseményeihez kapcsolódóan a vásárok hangulatát idéztük. Az „Én elmentem a vásárba” kezdetű dal tanulása után „Az én uram tudja, hogy mit csinál” című erdélyi, magyar népmesét dolgoztuk fel papírszínház segítségével. Az előadáshoz szükséges illusztrációt csoportokban készítettük. A vásárok jellegzetes hangulatát vásárfia készítésével fokoztuk. A gyerekek mézes szíveket, huszárokat, babákat díszítettek cukormázzal. Többen közülük először találkoztak ezzel a kézműves technikával. A közös alkalmat táncházzal zártuk, melyen a szatmári táncok jellegzetes lépéseivel ismerkedtünk vidám hangulatban.

Célunk a gyermekek anyanyelvi szókincsének bővítése, hagyományőrzés, a nemzethez tartozás erősítése volt.

A nap áldásokban gazdagon telt, mind lelkileg, mind élményekben, melyhez még a verőfényes őszi időjárás is hozzájárult. Sok jó ember talált egymásra ezen a közös alkalmon.

Örömmel készülünk a következő találkozásunkra is!

Takácsné Czapári Erika, Dukátné Kékedi Edit, Komonyi Ivetta  pedagógusok