Farsangra készülve Belényesújlakon

Február 16-án találkoztunk a belényesújlaki gyerekekkel, akik most is nagyon vártak bennünket. Molnárné Erzsike nénit már ismerősként üdvözölték, és a kicsik nagyon kíváncsiak voltak, hogy vajon lesz-e megint memóriafejlesztő társasjáték. Természetesen nem csalódtak, és most már sokkal ügyesebbek voltak, mint az elmúlt alkalommal.

A nagyobbak most kevesebben voltak a szokásosnál, de lelkesen olvasták a csodaszarvas mondáját, és jól oldották meg a hozzá kapcsolódó feladatsort. Mivel farsangi időszak van, megnéztünk Gryllus Vilmos egy farsangi gyermekdaláról készült videóját, és meg is tanultuk a dalt. Következett a néptánc, lelkesen ropta kicsi és nagy is.

A szendvics és a tea elfogyasztása után a templomkertben bújócskáztak a gyerekek egy rövid ideig, majd következett a kézműves foglalkozás. Farsangi álarcot készítettünk, amire gyöngyöt, apró gombokat, textildarabkákat ragasztottunk. Ötletesebbnél ötletesebb díszítések születtek. Álarcunk már van, most már csak a farsangi bált kell megrendezni hozzá.

Selmeczi Edit