„Karácsony” tavasszal

Hosszabb idő kihagyása után ismét örömmel köszönthettük egymást, és alkothattunk március 2-án a kovászói kolléganőkkel és a gyerekekkel együtt. Az objektív okok elhárultak, így megújult erővel, izgalommal, lelkesedéssel vártuk, hogy találkozhassunk.

A szokásokhoz híven, a kolléganő – Cséke Ilona – a gyerekekkel elénekeltette, előadatta a legutóbbi találkozás óta megtanított dalokat, verseket, majd köszöntöttek bennünket a Nemzetközi Nőnap alkalmából.

A szóbeli köszönet mellett megleptük őket a Vasárnapi Iskola Alapítvány „karácsonyi” ajándékával, mivel a fentebb említett okok miatt nem tudtuk időben, karácsony előtt átadni azokat. Úgy véljük, hogy a tavaszi örömszerzés feledtette az esetleges hiányérzetet, különösen a betűk tanulását, az olvasást segítő, valamint készségfejlesztő társasjátékokat, futball- és egyéb labdákat látva. Igazgató nő, a kolléganő – aki óráin használni tudja –, és a gyerekek egyaránt boldogan köszönték meg.

  A jó és feldobott hangulatot csak fokoztuk az általunk tartott foglalkozásokkal. A két csoport – alsósok és felsősök – órás váltásban, játékosan (szólánc, memória kártyák, totó, életképek stb.) segítségével ismételték át a már eddig megtanult magyar szavakat, kifejezéseket, és sajátítottak el újakat, ill. zenével, énekkel, tapssal kiegészített mozgásos körjátékokat, tánclépéseket tanulhattak. Különösen az utóbbi óra volt felszabadult, vidám, kacagással teli. Mindkét csoport mindkét foglalkozása eredményesnek bizonyult, és jó hangulatban nem szűkölködött. A foglalkozások végén közös táncházzal zártuk a napot.

Szabóné Zsoldos Valéria csoportvezető