Novemberi foglalkozás Kovászóban

„Ráhangolódás, készülődés karácsonyra” – ez volt a napunk mottója, mivel az időjárás meghiúsíthatja a következő kiutazásunkat, melyet december 14-re ütemeztünk be.

A foglalkozás első perceit mindkét csoportban ismétlésre fordítottuk. Az előző alkalommal elsajátított kifejezéseket, szavakat, mondókákat, dalokat elevenítettük fel. Jó érzéssel nyugtáztuk, hogy érdemes dolgozni.

A kicsik csoportjában apró üvegek felhasználásával karácsonyi meglepetést készítettünk. Az üvegekre arany csillagokat ragasztottak a tanulók, és a tetejét színes anyagokkal zárták le. A legtöbb gyerek az édesanyjának tervezi átadni.

A nagyoknál angyalokat szabtunk, varrtunk. Ezeket lehet karácsonyfára, ablakba akasztani vagy dísznek, esetleg ajándéknak használni. Nagyon örültek a tanulók az ötletnek. Egyik angyalka szebb lett, mint a másik. Boldogan emelték a magasba, amikor elkészültek.

Mindkét csoportban karácsonyi dalokat hallgattunk, és tanultunk, (pl. Gryllus: Szálljatok le, szálljatok le karácsonyi angyalok). Munka közben az ünnephez, télhez kapcsolódó szavakat (fenyőfa, csillag, hó, hóember stb.) gyakoroltunk kártyák és képeslapok felhasználásával.

Szabóné Zsoldos Valéria