Idei utolsó foglalkozás Fenesen és újlakon

December 21-én Karcagról a 2019-es naptári évben utoljára indultunk el a Belényesi-medencébe. 67 várasfenesi, belényesi, belényessonkolyosi, körösjánosfalvi és belényesújlaki gyermeknek, fiatalnak adtuk át a névre szólóan készített ajándékcsomagokat.

Először Belényesújlakra érkeztünk, azon az úton, amelyiken a dombok között először a szépen felújított református templom tornya tűnik fel és hívogat bennünket.

Már a novemberi foglalkozáson kértük a gyerekeket, hogy készüljenek egy-egy karácsonyi verssel, énekkel vagy rajzzal. Mindenki nagyon bátran és ügyesen szerepelt, így sok szép ajándékot kaptunk. Köszönjük a gyerekeknek és az őket felkészítő szülőknek, pedagógusoknak, lelkészeknek is.

Természetesen mi is készültünk egy szép karácsonyi verssel és mesével. A Karcagról vitt ajándékcsomagok kiosztása után mindenki húzhatott zsákbamacskaként plüsst vagy más játékot. Majd közös énekkel köszöntünk el egymástól. Várasfenesen Hajni néniék finomsággal is kínálták a gyerekeket, ami most csörge (csörögefánk) volt.

Jövőre is szeretettel várunk mindenkit (azokat is, akik eddig ritkán vagy egyszer sem voltak) havonta a foglalkozásokra. Istentől megáldott, békés karácsonyt és boldog új évet kívánunk minden kedves Fekete-Körös völgyi ismerősünknek, barátunknak!

Nagy Éva