Karácsonyra hangolódás Kovászóban

A kellemes tél eleji időjárás lehetővé tette kiutazásunkat Kárpátaljára, és így ünnepélyes keretek között, karácsonyra hangolódva tudtuk lezárni a 2019-es évet.

A korábbi felosztást követve, kicsik (alsósok) és nagyok (felsősök) szétválva, külön terembe csoportosulva kezdtük meg a foglalkozásokat a tanulókkal. A korukhoz igazodva gyakoroltuk az előző foglalkozáson tanított szavakat, dalokat. A kicsiknél a mozgás, játékosság oldotta a légkört. A felsősök is élvezték a játékba csomagolt szógyakorlatokat.

A foglalkozásokat követően a megszokott nagyterembe vonult mindenki, és elérkezett a nap fénypontja. Belépve, a gyerekek már sejtették, hogy meglepetés várja őket, hiszen a tanári asztalon sorakoztak az ajándékok. Előbb közösen énekeltük el a már korábban megtanult karácsonyi énekeket, dalokat (pl. Mennyből az angyal, Kis karácsony, nagy karácsony, Szálljatok le, szálljatok le stb.), majd tudatosítottuk bennük, hogy a Vasárnapi Iskola Alapítvány küldte nekik a szaloncukrokat és a játékokat (repülők, autók, traktorok, munkagépek, gyöngyfűzési kellékek, logikai kirakók, perselyek, stb.) Magyarországról. Csillogó szemekkel, boldogan válogattak a játékok között, és vették át a szaloncukrot. Mindenki illedelmesen megköszönte azokat, és nézegették, bontogatták az ajándékokat.

Úgy éreztük, hogy sikeres volt az ünnep előtti együttlét, ráhangolódás a közelgő karácsonyra.

Szabóné Zs. Valéria