Károli Közösségi Napok Nagykőrösön

A nyári moldvai táborunk folyományaként részt vettünk Lázár Enikővel és Barta Erzsikével Nagykőrösön a Károli-napokon.

A szerdai nap tematikája Moldva köré épült: Enikő és a táborban szintén részt vevő Ozsváth Gábor fotóiból rendeztek kiállítást az aulában. Röviden ismertethettem mozgalmunkat – természetesen a azzal a nem titkolt céllal, hogy oktatókat és hallgatókat toborozzunk. Enikő a nyári tábor eredményit méltatta.

A kerekasztal beszélgetésbe online bekapcsolódtak a közös missziónk keretében Moldvában járt fiatalok és a magyarfalui vendéglátónk, az ottani oktató, Kiss Csaba is. Rövid előadásom és a kerekasztal vezetése közben örült a szívem a fiatalok lelkes, mosolygó arcát látva. Nagyon bízom benne, hogy lesznek közülük követőink. Ezt követően Enikő moldvai énekeket tanított nekünk, majd vidám táncház zárta az összejövetelt.

Ide kívánkozik Enikő és a nyári táborban szintén részt vevő Vass Réka levele:

“Köszönet és hála van a szívemben. Köszönet a szervezésért, a kiállításért, a megnyitóért, a kerekasztal beszélgetésért, az internet kapcsolatért, a nyomtatásért,  a táncért, a mosolygó, érdeklődő szemekért, egy- egy kedves, jó szóért, a kényelmes utazásért. Hála, hogy egy ügyet szolgálhatunk, egymás mellé állva, szeretetben, az Úrban bízva. Nagyon szép volt ez a mai nap. Szeretettel ölellek benneteket: Enikő”

“Kedves Kollégák! Csatlakozom én is Enikőhöz, megköszönve szavait! Hálás vagyok azért, hogy ha nem is teljes mértékben, de részese lehettem ennek a mai programnak. Hálás vagyok azért, hogy olyan lelkes csapatnak lehetek a tagja, amely erre a mai alkalomra szívvel-lélekkel készült, és a közbejövő néhány nehézség sem jelentett akadályt. Bevallom, hogy az utolsó megszólalásnál már-már a sírás kerülgetett, hogy nem lehetek ott Veletek. Számomra külön ajándéka volt az a mai alkalomnak, hogy Erzsike is ott volt! Isten áldja meg életeteket gazdagon! Szeretettel: Réka” – írta  Vass Réka Adrienn intézményi lelkipásztor, kollégiumi igazgató a Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Karáról.