Névreszóló tanulnivaló a Fenesi völgybe

Az idei év első két hónapjában még nem tartottunk a Fenesi völgyben jelenléti foglalkozást. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem is voltunk kapcsolatba a gyerekekkel. Januárban és februárban is, a pandémia alatt már megszokott módon csomagban, névreszóló borítékba kapták meg a gyerekek a foglalkozás tananyagát.

Azt már tapasztalatból tudjuk, hogy egy-egy ilyen foglalkozás teljesen másként működik, mint a hagyományos vasárnapi iskolás foglalkozás. Teljesen magukra vannak hagyva a gyerekek, nem tudunk nekik segíteni, hiszen nem találkozunk személyesen. Szerencsére azt is megtapasztaltuk, hogy a szülők viszont leülnek a  gyerekekkel és megcsinálják közösen az általunk összeállított és kiküldött feladatlapokat, kreatív feladatokat. Erről sokan fényképet is küldenek, amelyeket a közös facebook csoportba meg is osztunk, ezzel ösztönözve a többieket, hogy ők is készítsék el a feladatokat, és mi is nagyon örülünk a szép munkáknak.

Bízunk abban, hogy a következő hónapoktól már újra megoldható lesz a jelenléti foglalkozás is, mert nagyon-nagyon igénylik a gyerekek a személyes jelenlétet.