Biharfélegyházi karácsony

Sajnos idén – rajtunk kívül álló okok miatt – nem tudtunk decemberi foglalkozásra időpontot egyeztetni, amit mindannyian nagyon sajnálunk. Egy hiánypótló megoldásban gondolkodtunk, hiszen tudtuk, hogy várnak a gyerekek bennünket – és legyünk őszinték, legfőképp a Mikulást. 

A pandémia időszakához hasonló módon hidaltuk át ezt a problémát: november 27-én kivittük az ajándékokat, a feladatleírásokat, sablonokat, eszközöket a biharfélegyházai tanító néninknek, és megkértük, hogy adja át az édességeket a gyerekeknek, illetve készíttesse el a munkadarabot velük. Olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a vasárnapi iskolás gyerekekkel ő napi kapcsolatban van, nagy részüket tanítja. 

Az októberi foglalkozáson 41 gyerek vett részt, így ismét ennyi gyermekre terveztünk. Közös énekléssel, alkotással, rajzolással telt el a délután (december 6-án). Szabó Ella tanító néni a következőket írta: 

„A Vasárnapi Iskola Alapítványnak, valamint a másfél évtizede három önkéntes pedagógusnak köszönhetően Mikulás-napi rajzversenyt hirdethettünk meg a 0-IV. osztályos tanulók számára. A rajzversenyre 40 gyermek készített szebbnél szebb és színesebbnél színesebb rajzokat. A Mikulás nem tudta eldönteni, hogy kik készítették a legötletesebb rajzokat, ezért minden pályázó édességet kapott. Öröm ebbe az iskolába járni!”

Barátsággal: Daróczi Ilona, Kissné Jánosi Judit és Ötvös-Varga Krisztina