Mezőtelki beszámoló

Ebben az évben ritkábban jutottunk el Mezőtelkibe, a fogadó családnak és nekünk is elfoglaltak voltak a hétvégéink. Úgy gondolom a foglalkozások így is hasznosak voltak. Már ismernek bennünket a szülők, a helybeliek, szinte hazajárunk., nagyon emberi kapcsolatokat ápolunk .Nagy szeretettel fogadnak bennünket a Tiszteletesék és a falu lakossága is.

2011. november 11-12.

Folytattuk a történelmi ismeretek bővítését,készültünk a közelgő ünnepekre. Mikulást hajtogattunk,adventi ablakot készítettünk a gyülekezeti teremben , csapatépítő játékokat tanultunk.

2012. január 28-29.

Fő téma a hazaszeretet volt .Beszélgettünk az összetartozás, a magyar nyelv fontosságáról. Nagyon szép gondolatokat fogalmaztak meg a gyerekek .Megemlékeztünk Mátyás királyról, népmeséket dramatizáltunk, nagyon kreatívak és lelkesek voltak .Kézműves foglalkozás elmaradhatatlan, mindegyik alkalommal kérik az ifjak.

2012. március 2-3.

Anyanyelvi játékok szókincsbővítés volt a feladat .Készültünk március 15-e méltó megünneplésére,kokárdát készítettünk tenyérnyomatból .Ünnepi ablakdísszel szépítettük a termünket. Néptáncot tanítottunk,nagyon élvezték a gyerekek.

2012. május 12-13.

Május hónap nevezetes napjai volt a téma ,anyák napja, madarak fák napja. Pünkösdölő népi játékot tanítottunk. .A földrajzi ismereteket bővítettük, Magyarország nagyobb városainak helyét kerestük meg a térképen,majd közös munkával plakátot készítettünk.

Eredményes tartalmas évet zártunk, a hétvégi alkalmakkor 15-18 tanuló vett részt általában. Reméljük tudjuk a következő tanévben is folytatni ezt a szívmelengető munkát. Köszönjük az alapítvány támogatását.

Miletics Lászlóné és Horváth Zsófia


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.