Húsvéti készülődés a köröstárkányi diákokkal

 

2017. április 08-án került sor az aktuális húsvéti kézművességre Köröstárkányban. Az alsós diákok számára meghirdetett programon 36 fő vett részt. A tárkányi tantestületből öt kolléganő segítette a programot, és ellátogatott közénk az igazgatónő is. Az óvónő és tanítónők kedvessége, segítőkészsége és páratlan embersége most is lenyűgözött.

 

 A gyermekek lelkesen próbálták ki az összes felkínált lehetőséget. Színeztek, tojásokat díszítettek dekupázs technikával, hengeres nyuszit és egyéb állatot ragasztottak. Minden jelenlévő gyermek ajtódíszt is vitt haza, amely elkészítése nyírást, ügyességet, fantáziát és kreativitást igényelt. A különböző sablonok segítségével önállóan tervezhettek húsvéti képeslapot, és ügyesen ragasztottak díszdobozokat is.

 

Az ünnepi készülődés mellett az egészség fontosságára is felhívtuk a figyelmet. Az óvoda épületében filmvetítéssel fókuszáltattuk a jelenlévőket az egészséges táplálkozásra. A táplálék – piramis bemutatása mellett feladatokat is megoldottak a gyermekek. Ügyesen, helyesen tudtak válaszolni a legtöbb kérdésre. Tervünk, hogy a következő kiutazáskor élő társast készítünk az egészség témakör minél alaposabb megismerése céljából.

 

A három óra időtartamú program gyorsan elszaladt. A gyermekek örömmel kézműveskedtek, ám lehetőségük volt kártyázni, a kommunikációt fejlesztő sztorikockát kipróbálni, társasjátékozni és egyéb készségfejlesztő játékkal is megismerkedni.

 

A jó hangulatú együttlét alatt sokat beszélgettünk, nevettünk, és kölcsönösen segítettünk egymásnak a húsvéti ünnepet előkészítő érzések megélésében.

 

Turócziné Eszes Mária

 


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.