Csodás hétvégét töltöttünk Mezőtelkiben

A foglalkozást a parókiában tartottuk. Mezőtelki és Pusztaújlak településeken egy kedves, fiatal tiszteletes házaspár végez szolgálatot, akik nagy örömmel fogadtak bennünket.
Mint ahogyan előzetesen jeleztem, a Kaszásné Marika nyugdíjas pedagógus tanár néni betegsége miatt nem tudott velünk jönni, így ketten mentünk Krizsán Judittal. Telefonon kaptunk segítséget és bíztatást, többek közt a karcagi Nagy Éva tanár nénitől, aki ígérete szerint a következő kiutazásunkon elkísér majd bennünket (előreláthatóan májusban lesz).
Szombaton reggel Debrecenből indultunk. A gyerekek, ottani idő szerint 10 órára érkeztek. Igyekeztünk időben, korábban érkezni, viszont sajnos az időjárási viszonyok közbeszóltak, mert szombat reggelre nagy hó mennyiség hullott, így lassabban tudtunk haladni (mert nem voltak kellően takarítva az utak), valamint a határ előtt pár kilométerrel lévő baleset miatt mellékutakra tereltek bennünket. Mindezek ellenére, mi kitartottunk, és bár kicsit késve, de szerencsésen megérkeztünk a gyerekekhez.
A foglalkozást közös bemutatkozással kezdtük, (ismerkedős labda játékot játszottunk, majd kicsit mozogtunk a térben),amit örömmel fogadtak a gyerekek.
Beszéltünk a tavaszról, virágokról, nők napjáról, verset tanultunk, mesét vetítettünk (vittünk laptopot, és kivetítőt), olvastak a gyerekek, rajzoltak, feladatlapokat osztottunk, amit ügyesen megoldottak, színező lapokat a kisebbeknek…, közös éneklés is volt.
Ezt követően tartottunk egy kis szünetet, kimentünk az udvarra, hógolyóztunk, hóembert építettünk, mi felnőttek is, még a tiszteletes asszony is bekapcsolódott…., nagyon élveztük, évek óta nem hógolyóztunk J
Vittünk kalácsot, almát, csokit, süteményt, szörpöt, amit ezt követően elfogyasztottak a gyerekek (14-gyerek volt, 20-főre készültünk J).
Ebéd után következett a kézműves foglalkozás, Nemzeti Ünnepünk kapcsán, kokárdát készítettünk, tulipánt, virág kosarat, legyezőt…stb. Alkotás közben énekeltünk, zenét hallgattunk, a gyerekek nagyon tájékozottak voltak, tudták mit ünneplünk március 15-én, ismerték a magyar dalokat (Kossuth Lajos azt üzente…. c. dalt is énekeltük).
A foglalkozás megköszönték, a tiszteletes család megvendégelt bennünket egy finom ebéddel, várnak minket legközelebb is.
Köszönjük a lehetőséget, és a bizalmat, nagyon jó érzés volt látni a csillogó szemű gyerekeket és a hálás tekintetű szülőket.
Gellén Enikő és Krizsán Judit