Könyvadományt kaptunk és adtunk

 

“Visszaemlékezve arra, hogy kis-és kamaszkoromban mennyire szerettem olvasni, szeretném a katartikus olvasmány-élmény örömét a határon túli gyermekeknek, fiataloknak is megszerezni. Van néhány száz könyvem, amit szívesen ajándékoznék erre a célra, képes történelem, gyermek-és ifjúsági irodalom és értékes szépirodalom, főként magyar és angol klasszikusoktól. Több kötet foglalkozik pl. Erdély témájával Móricz, Cseres Tibor, Nemeskürty, Kós Károly, a Márai Napló kötetei majdnem hiánytalanok…” – írt alapítványunknak dr. Ormainé Huba Judit logopédus.

Hálás köszönettel tartozunk Gömöry Árpádnak és Edinának, akik eddig is nemcsak anyagiakkal, hanem személyes jelenlétükkel is támogatták munkánkat. Most ők voltak azok, akik a szállításnál segítségünkre siettek és vitték el a teljes könyv adományt (saját könyvtárunk részét is) Biharkeresztesre, ahonnan megérkezett a címzettek levele:

“Kedves Ildikó!

Szombaton megérkeztek a Nagyváradra és a hozzánk küldött könyvek. Köszönjük szépen. Biztonságba helyezzük, és megőrizzük a csomagokat mindaddig, amíg értük nem jönnek. A nekünk szánt könyveknek is nagy hasznát vesszük oktató – nevelő munkánk során. A könyvtári állományunkra is ráfér egy kis frissítés.
Nagyon kedves, értékes és szerény embereket ismertünk meg a szállítók személyében. Öröm volt velük találkozni. Sajnos nem sok időt tölthettünk velük, mert mi éppen nevelőtestületi értekezletet tartottunk, mikor megérkeztek hozzánk, ők pedig igyekeztek vissza Budapestre. Azért bejöttek az iskolánkba, és körülnéztek, így jutott idő egy kis ismerkedésre is. Jó sok utat megtettek Győrtől Biharkeresztesig. Még egyszer köszönjük a szervezést a könyvekkel és a szállítással kapcsolatban is.

Isten áldását kérve: Hamarné Hangrád Éva igazgatóhelyettes”