A bélfenyéri gyermekek táborozása

Július 1-től a békéscsabai Nimród Lovastanyán táboroztak a Bélfenyér környéki gyerekek a Vasárnapi Iskola Alapítvány jóvoltából. Igyekeztünk gazdag programot összeállítani. 

A hétfői lepakolás után még belefért a napba a medencés fürdés. Kedden a délelőtti lovaglás után a délutánt Békéscsaba belvárosában töltöttük. 

A szerdai nap mozilátogatással indult. A lovaglás előtt a többi táborozó gyerekkel csapatjátékban mérték össze tudásukat, a téma természetesen a ló volt. Lószépségversenyre készítették fel a hátasokat. Este szalonnasütéssel zártuk a napot. Azért a délutánba még belefért a Csaba Park meglátogatása is, ahol a csabai kolbászhoz kapcsolódó mozgásos tevékenységeken volt a hangsúly. 

A csütörtök fénypontja a strandolás volt. Köszönjük Zsadon Endrének, az Árpád Fürdő igazgatójának a kedvezményes fürdőbelépőket! Elérkezett a búcsúest, ahol finom vacsora várt bennünket. Egy kis éjszakai fürdőzés is belefért még a napba. 

A péntek délelőtt gyorsan elrepült, lovaglással, csomagolással telt. A szülők érkezése után elbúcsúztunk táborozóinktól és útnak indultak hazafelé. Tartalmas, élménydús hetet tudhatunk magunk mögött. Mindenki lovagolt Jani bácsi segítségével és belekóstolhatott a lóápolás rejtelmeibe is.