Tábor Biharfélegyházán

Nagy örömmel számolunk be arról, hogy ebben az évben 25 gyerek részvételével megvalósult a nyári tábor. 2019. július 10-én kivittük a táborhoz szükséges kellékeket, áttekintettük a szálláshelyeket, egyeztettünk Ella tanító nénivel és Szabó Zsolt tiszteletes úrral.

11-én megérkeztek a táborozók, volt aki sátort vert, néhányan – a kisebbek közül – a faházakban helyezkedtek el. Délután került sor az első kézműves foglalkozásra, ekkor karláncot fontak, illetve kifestőt készítettek a gyermekek. Nagy sikert aratott a vacsorára feltálalt tarhonyás, krumplis kolbász, amit nem ismertek a kintiek.

Pénteken délelőtt gyurmaszobrok készítésével foglalkoztunk, és megbeszéltük, hogy kiállítást rendezünk az elkészített darabokból. Sajnos a tábor egész ideje alatt esett az eső, emiatt a szabadba tervezett programok módosultak, és filmvetítést tartottunk a sportversenyek helyett.

Szombaton délelőtt aszfaltrajzversenyt szerveztünk, és Daróczi Ilona tanárnő egy új technikát is kipróbált, ami abból állt, hogy rajzokat átmásoltak fóliára, a kivágás után “kisütötték, majd bőrszíjra felfűzve szép nyakláncokat tudhattak magukénak a táborozók. Délután Nagyváradra ment a csapat a Gyermekvárosba, ahol a szabadtéri játék szintén rövid ideig tartott a nyakunkba zúduló égi áldás miatt.

Vasárnap istentiszteleten köszönték meg a munkánkat, nagyon jól esett, majd ünnepi ebéddel zárult a programsorozat.