Tábor Moldvában

2019. július 12-én indultunk Nagykőrösről, két kisbusszal Moldvába, egyhetes táborba.  Tíz hallgató a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Karáról jött – leendő óvodapedagógusok, tanítók és hittanoktatók – valamint két egyetemi oktató, három tanár és két nagyszerű sofőr.

A hallgatókkal már negyedik éve táborozunk Lábnyikban és Magyarfaluban. A hét programját a kincskeresés köré építettük, hogy az utolsó napon megtaláljuk az igazi kincset, Jézust.  Minden napot közös énekléssel, imádsággal és bibliai történet bemutatásával kezdtük. A napi történetben előforduló szavak köré építettük a magyar nyelvi ismereteket, verseket, énekeket, a játékokat, és a kézműves foglakozásokat.

Magyarfaluban több mint negyven gyermek, Lábnyikban csaknem harminc gyermek jött a táborba naponta. Jókat fociztunk, táncoltunk, nevetgéltünk. Már a búcsúzáskor megfogalmazódott bennünk, hogy jövőre vissza szeretnénk jönni, hogy jobban megismerjük ezt a világot, ahol a moldvai csángók élnek.

Lázár Enikő, Barta Erzsébet, Csánki Norbert, Firtermaiszter Diána, Jenei Bernadett, Kaszás Ildikó, Milus Fruzsina, Murányi Márta, Nándori Dorina, Ormai Csaba, Pesti Júlia, Szalkay Tamás, Szova Zsuzsanna, Váradi-Kusztos Györgyi