Az első találkozás az érendrédiekkel

Az adventi időszak várakozással telt a debreceni csoportban is – az Úr eljövetelére készültünk, akárcsak testvéreink az ország több pontján és határainkon túl.

Várakozással indultunk útra Érendrédre, ahol első találkozásunkra került sor. Örömmel érkeztünk, s szeretettel fogadott bennünket Uri Imre lelkipásztor és a gyülekezet kántora, valamint a település óvónője és tanítónője a gyerekekkel együtt. A közeli Érdengelegről is megérkezett az a kislány, aki korábban az Irinyben tartott foglalkozásainkon vett részt. Bemutatkozó beszélgetésünket papírszínházas előadás követte: Jézus születésének története hangzott el énekek kíséretében. Ezután daltanulásra került sor az általunk összeállított füzetből – melyet magukkal vihettek a gyerekek – s verseket is olvastunk ezekből.

 A tízórai után kézműves foglalkozás keretében adventi koszorút és karácsonyi üdvözlőlapokat készítettünk. A gyerekek ügyesen és lelkesen dolgoztak, és házigazdáink sokat segítettek – jó volt látni, ahogyan készültek a szép munkák. Mivel első alkalommal találkoztunk, ezért arra gondoltunk, hogy jelképes karácsonyfánk közös „díszítése” alkalmat adhat egymás megismerésére. A kisebb-nagyobb színes gombok felragasztása során egy-egy gondolat, kérés hangzott el mindenkitől – s ez a meghitt alkalom énekléssel ért véget. A gyerekek ajándékozására került sor ezután. Egy kedves debreceni házaspár, Kasznai Dóra és Szabó Tamás és családjuk adományozott játékokat, könyveket a gyerekeknek. Köszönjük nekik és a Vasárnapi Iskola Alapítványnak, hogy örömtelivé tehettük az érendrédi gyerekek ünnepvárását!

Jäger Éva, Pusztainé Istenes Virág, Hegyesiné Lázár Edit