Ismét megtelt a várasfenesi tájház

2022. március 19-én végre újra megtelt a várasfenesi Tájház. A Györffy István Alapítvány és a Vasárnapi Iskola Alapítvány szervezésében sok-sok hónap kihagyás után ismét gyermekfoglalkozáson vehettünk részt. Nagy örömmel láttuk, hogy hat településről 49 gyermek volt jelen a foglalkozáson, és annak pedig mindig külön örülünk, ha a volt “tanítványok” visszajönnek segíteni.

Mindenki, aki jelen volt, kitűnően érezte magát, felszabadultan és vidáman töltötte a napot. Számos kézműves feladat közül lehetett választani és szebbnél szebb alkotások születtek. Nagy sikere volt a gyurmázásnak, a lovacska és a dob elkészítésének, a fiúk csákót, a lányok pártát, karkötőt vagy nyakláncot készíthettek, lehetett színezni, és papírból tavaszi díszeket készíteni. Nagyon szép medálok készültek, de talán a legnagyobb sikere a közös dobkoncertnek és a huszárok bemutatójának volt.

Köszönjük Vura Fricinek a szervezést és az egész Vura családnak a munkát, valamint minden segítőnek az aktív részvételt. Kimondhatatlanul büszke vagyok arra, hogy a Fenesi-völgy fiataljai programokat szerveznek a fiatalabb gyerekeknek, mert ez azt jelenti, hogy a völgy magyarságának van jövője.

Köszönöm, hogy együtt lehettem veletek, és átélhettem ezt! Találkozzunk legközelebb április 9-én a tojásfestéses foglalkozáson!