Virágvasárnap előtt Várasfenesen

Virágvasárnap előtti napon a hagyományoknak megfelelően ismét megtelt a várasfenesi Tájház. A Györffy István Alapítvány és a Vasárnapi Iskola Alapítvány szervezésében húsvétra hangolódó foglalkozáson vehettek részt a völgyben élő magyar gyerekek. Óriási meglepetés volt számunkra, hogy mind a nyolc településről jöttek gyerekek, összesen 51, három és tizennégy év közötti gyermek volt jelen a foglalkozáson, amit a korábbi “tanítványok” igen aktív közreműködésével és szervezésével sikerült kivitelezni. Egy kicsit megmozdult az egész völgy. Sok-sok szülő eljött a gyermekével, jelen volt több lelkész és a tanító néni, akik segítettek is.

Rengeteg kreatív feladatban kipróbálhatták magukat a gyerekek. Lehetett színezni, papírból húsvéti kopogtatót készíteni vagy tojástartó kosárkát, közösen két hatalmas képet is festettek a gyerekek, készíthettek festett nyuszit, de akár gyurmából is születhettek alkotások. Fonállal dekorálva, nagyon szép piros-fehér-zöld mintájú tojások is készültek. Persze ilyenkor igazi különlegességeket is lehet készíteni. Mégpedig gyöngyből vagy csuhéból nyuszit, szalmából kosárkát csinálni. És persze a köröstárkányi pulitéros tojásfestést is ki lehetett próbálni.

Több olyan gyerkőc is volt, aki 6-8 dolgot is elkészített, és vitt haza örömmel.

Természetesen a közös játék és a Hajni néni által elkészített nagyon finom ebéd sem maradhatott ki.

Külön öröm volt, hogy a Vasárnapi Iskola Alapítvány alapítója, Benkei Ildikó egyik unokájával és a férjével részt vett a foglalkozáson.

Nagy Éva