Pályázati felhívások a Vasárnapi Iskola foglalkozásain részt vevő diákok számára

Adventi fotó- és rajzpályázat

Kedves Gyerekek, Fiatalok és Örök Ifjak!

Készüljünk közösen az Úr érkezésére! A szívünkben lévő fény és a betlehemi csillag vezetésével lássuk meg együtt a testté lett Igét! Adventi fotó- és rajzpályázatot hirdetünk. Advent 4 hetére 4 szót adunk meg. Aki részt szeretne venni ebben a közös ünnepre hangolódásban, legkésőbb december 22-ig küldjön el a lent megadott email címre  egy fotó- vagy rajzmontázst az adott szavakkal kapcsolatban. Bárki pályázhat, nem csak a mostani tanítványaink, hanem szívesen látjuk korábbi vasárnapi iskolások fényképét is, vagy akár a szülőkét is. 

 A fantáziának nem szabunk határt: fotó és rajz mellett más műfajban (termésekből készült kép, festmény stb.) készült munkát is szívesen vesszük, de fontos, hogy mind a négy szóra utaljon. A fényképek akár korábban is készülhettek, de elengedhetetlen, hogy saját készítésűek legyenek. A legszebb, legkülönlegesebb, legérdekesebb pályamunkákat díjazzuk. Facebook oldalunkon lehet rájuk szavazni december 31-ig.

A négy szó, amiről a fényképek készüljenek:

  1. hét: szív
  2. hét: fény
  3. hét: csillag
  4. hét: ige

Nevezési korcsoportok: 1-4. évfolyam, 5-8 évfolyam, középiskolások, korábbi tanítványok, szülők

A pályázatokat a Vasárnapi Iskola Alapítvány vezetése bírálja el. A nyertes alkotások készítői az Alapítvány által felajánlott ajándékot kapják.

Beküldési határidő: 2022. december 22.

A pályamunkákat a vasarnapiiskola@gmail.com e-mail címre várjuk.


„Petőfi üzenete”

Bizonyára sokat hallottál már Petőfi Sándorról, az egyik legnagyobb magyar költőről. A róla szóló életrajzi írásokban olvashattad, tanáraidtól hallhattad, hogy egy életszakaszában színésznek szeretett volna állni. Gyalogos vándorlásai rengeteg nélkülözéssel teltek. Katonának is beállt, azonban néhány hónap múlva – gyakori betegeskedései miatt – leszerelték. Képzeld el, hogy útja a Te lakóhelyedre is elvezette, és néhány napot eltöltött ott!

Írj a költő nevében egy levelet a szállásadójának!

  • Vajon, hogy érezte magát a faludban/városodban, mi tetszett neki, milyen kifogásai merülhettek fel?
  • Fogalmazd meg azt is, hogyan vélekedett a vendéglátás színvonaláról, milyennek ismerte meg az ott élő embereket?
  • Mi célból érkezett, útja hova vezetett tovább?

Ügyelj arra, hogy az írásodban ne legyenek oda nem illő szavak, kifejezések! Pályamunkád feleljen meg a levélírás formai követelményének!

Nevezési korcsoportok:

  • 1-4. évfolyam       terjedelem: kb. 500 karakter
  • 5-8 évfolyam        terjedelem: 1000-1500 karakter
  • középiskolások     terjedelem: kb. 2500 karakter

A pályázatokat a Vasárnapi Iskola Alapítvány vezetése bírálja el. A nyertes alkotások készítői az Alapítvány által felajánlott ajándékot kapják.

Beküldési határidő: 2022. december 22.

A pályamunkákat a vasarnapiiskola@gmail.com e-mail címre várjuk.