Márton napi foglalkozás Mezőtelkiben

November 12-én megtartottuk az idei tanév első foglalkozását. 20 gyerek érkezett a foglalkozásra, a szomszédos Pusztaújlakról is átjöttek. 

Szent Márton legendájával ismerkedtünk, Márton napi népszokásokról, hagyományokról beszélgettünk. A helyiek vasárnap az Idősek Napját ünnepelték, melyre a gyerekek zenés műsorral és saját készítésű ajándékkal kedveskedtek az időseknek. Az előkészületekhez mi is bekapcsolódtunk: a kisebbekkel „Vasárnapi Iskolás” lógóval ellátott üdvözlőkártyát készítettünk. A kézműves foglalkozáson „Márton napi” libákat készítettünk papírból, a kicsiknek Szent Márton színezőkkel kedveskedtünk. Kapcsolódva az Alapítvány tematikájához („Petőfi nyomában”), Petőfi megzenésített versét hallgattuk, tanultuk (Kis lak áll a nagy Duna mentében). Az udvaron kinti játékokat játszottunk pl. „Gyertek haza libuskáim” c. fogó játékot, melynek nagy sikere volt.

Nagy örömünkre a korábbi tanítványaink közül eljött 4 leányzó a foglalkozásra, akik segítették munkánkat. Búcsúzáskor cukorkával kínáltuk meg a gyerekeket. Köszönjük a részvételt, a lehetőséget, ismét nagyon jól éreztük magunkat!

Enikő és Kati