Novemberi foglalkozás Várasfenesen

A tanév második foglalkozását november 19-én, szombaton tartottuk a már megszokott rend szerint Várasafenesen, a tájházban.

Hét település (Belényes, Várasfenes, Sonkolyos, Jánosfalva, Kisnyégerfalva, Belényesújlak, Köröstárkány) gyermekei gyülekeztek jókedvűen a meghirdetett programra, amelyen 51 fő vett részt. A korhatár most is 4 éves kortól 14 éves korig terjedt. Nagy örömünkre szolgált, hogy segítőként a ’’nagyok’’ is lelkesen kapcsolódtak be ismét a munkába. Szülői segítséget is kaptunk, s első alkalommal vett részt a nagyváradi egyetem hallgatója és tanára a foglalkozáson. Ígéretük szerint továbbra is bekapcsolódnak majd a munkába.

A foglalkozás témája Petőfi Sándor János vitéz című elbeszélő költeménye volt. Jankovics Marcell rajzfilm feldolgozásának második részét közösen néztük meg. Erre épültek a feladatok is. A nagyobbak feladatlapot oldottak meg, a kicsik pedig rajzoltak, színeztek. Majd közösen idéztük fel eddig szerzett ismereteinket Petőfi csodálatos művéről.

Közös játék következett a szabadban, majd az ízletes tízórai elfogyasztása után a kézműves foglalkozásra került sor. Színezés, rajzolás, vágás, ragasztás, bábkészítés, amely szintén a rajzfilmre épült. A francia király és a királylány igen változatos formában került megjelenítésre, szép munkák születtek. 14 órakor zártuk a foglalkozást, amely rendben és jó hangulatban telt el.