Bogyó és Babóca karácsonya bábelőadás

Ünnepélyes keretek között zártuk a 2022-es évet. December 9-én megtartottuk az év utolsó foglalkozását. Rendhagyó műsorral kedveskedtünk, a mezőtelkiek „Mesedélután”-t szerveztek, melyhez mi is csatlakoztunk. Közös műsorral készültünk a gyerekeknek, bábelőadással. A Bogyó és Babóca karácsonya című mesét dolgoztuk fel és adtuk elő. A bábszínház helyszínét a mezőtelki óvoda biztosította.

Jöttek szülök, gyerekek, kicsik, nagyok egyaránt, nagy volt az érdeklődés, sokan eljöttek a rendezvényre. A bábokat, díszleteket együtt készítettük a kintiekkel, a bábelőadást együtt adtuk elő, mindenkinek jutott szereplő és feladat bőven. A szereplők között volt a Tiszteletes Asszony, a mezőtelki tanító néni és óvó néni, mi ketten és egy felnőtt Vasárnapi Iskolás nagylány is.

Az előkészületek folytak már a kiutazásunk előtt is, az előadásra interneten készültünk „online” próbáltuk a szerepeinket, jól összedolgoztunk. Nagyon nagy sikerünk volt, a gyerekek és a szülők is élvezték az előadást, a kis bábszínházunkat. Ezt követően énekeltünk, a Tiszteletes Asszony gitáron kísért, kvíz játékokat játszottunk, majd kézműveskedtünk. Karácsonyra készülvén karácsonyi díszeket, gömböket, karkötőket készítettünk, a gyerekek rajzoltak, színeztek, vágtak és ragasztottak, alkottak.

Az évet ünnepélyes keretek között zártuk, megköszöntük az együtt töltött időt, a sok munkát, a foglalkozásokon való részvételt és átadtuk az ajándékcsomagokat, amit a Vasárnapi Iskola Alapítvány biztosított a gyerekeknek.

Köszönjük szépen mindenkinek a közös élményt, a sok szeretetet, hamarosan ismét találkozunk!

Enikő és Kati